پربیننده ها

آخرین اخبار

22. آذر 1395 - 14:55   |   کد مطلب: 295027
شاخ شمیران: تغذیه مناسب و آشنایی با تغذیه های مناسب یکی از راحت ترین و ارزان ترین روش های مقابله با سرطان است که دانستن آن خالی از لطف نیست.

یادداشت _ دکتر برهان ولدبیگی/ تقریبا به جرات میتوان گفت که ابتلا به  بسیاری از سرطان ها ، ریشه در رفتارها و فعالیت های ما دارد. "تغذیه مناسب" یکی از روش های بسیار تاثیرگذار در پیشگیری از انواع سرطان ها است.آشنایی با "هرم غذایی" و رعایت توصیه های منطبق بر آن توسط شهروندان ، یک ضرورت  می باشد. یادمان باشد که  هيچ ماده غذایی به تنهایی نميتواند "خطر ابتلا به سرطان" را کاهش دهد، اما ترکيب صحيح غذاها و مواد غذايي مختلف میتواند چنين اثری داشته باشد،  مشروط به آنکه  در هر وعده غذايی ،"تعادل" رعايت شود.

 

برای از "پیشگیری از ابتلا به سرطان" و نیز "تخریب سلول های سرطانی"، لازم  است تا حداقل "دوسوم "حجم پروتئین  وعده های غذایی از "منابع گیاهی" و "يک سوم" مابقی از  پروتئين "منابع حیوانی" باشد."انجمن علمی سرطان امريکا" این روش یا راهکار را "ابزاری مهم" برای مبارزه با سرطان میداند. در زیر چند گزينه مهم و برتر از "منابع  گیاهی" برای "جنگ با سلول های سرطانی" معرفی میشوند:

 

انواع توت ها: سرشار از مواد مغذی گياهی برای مبارزه با "سرطان" است. انواع توت ها در رنگ های مختلف حاوی "فيتوکميکال ها" يا "مواد شيميايی گياهی برای جلوگیری از "رشد سلول های سرطانی " است. مصرف اين خانواده از ميوه ها میتواند از ابتلا به "سرطان دهان، پوست، مری و روده بزرگ" جلوگيری کند.توصیه می شود روزانه حدود نصف فنجان از انواع توت در "برنامه غذايی"  گنجانده شود.

 

گوجه فرنگی:  معلوم شده است که "ليکوپن" موجود در گوجه فرنگی می تواند از "رشد سرطان آندومتر" جلوگيری کند."سرطان آندومتر"،  علت 8 درصد از مرگ و ميرهاي سالانه در زنان است. گوجه فرنگی همچنين ميتواند در مقابله  با سرطان ريه، معده، و سرطان پروستات نيز موثر باشد.

 

سير: ترکيبات "سولفيد" موجود  در سير باعث تقويت "سيستم ايمنی بدن" شده و از رشد "تومورها" جلوگيری ميکنند.سير ميتواند خطر ابتلا به "سرطان معده "را نيز کاهش دهد.

 

پرتقال: غلظت بالايی از مواد گياهی شيميايی در پرتقال (مخصوصا  نوع رنگ روشن آن ) و ساير ميوه ها مانند موز، کدو تنبل، سيب زمينی شيرين، موجود هستند که خاصیت مقابله با سرطان دارند. مصرف ميوه های رنگ روشن میتواند از بروز "سرطان  روده بزرگ و سينه" جلوگيری کند.

 

چای سبز: چای  (بويژه چای سبز )ممکن است يک ضدسرطان قوی باشد. در مطالعات مختلفی معلوم شده است که  "چای سبز"  می تواند موجب جلوگيری يا کند کردن روند پيشرفت "سرطان روده، کبد و سينه" شود. همچنين تاثيرات مشابهی در بافت ريه و پوست نیز دارد. در برخی از مطالعات، از چای به عنوان "کاهنده خطر ابتلا به سرطان مثانه، معده و پانکراس" ياد شده است.

 

انواع کلم : سبزيها برگدار به رنگ سبز تيره از قبيل کاهو، کلم پيچ، کاسنی و اسفناج، حاوی مقادير زيادی"فيبر"، "فولات" و "کاروتنوييدها" میباشند. ين مواد ميتوانند به پيشگيری از "سرطان های حفره دهان، حنجره، پانکراس، ريه، پوست و معده" کمک نمایند.

 

انگور: انگور و آب انگور(مخصوصا انگور سياه و انگور قرمز) حاوی ماده ای  به نام "رزوراترول" هستند که يک "آنتی اکسيدان و ضدالتهاب قوی" است. مشخص شده است که اين ماده از نوعی آسيب موجد شروع فرآيند سرطانی شدن سلول ها، جلوگيری میکند.

دیدگاه‌ها

تشكر

دیدگاه شما